3 Eylül 2008 Çarşamba

PS 3'de son nokta: Soul Calibur


Platform : Playstation 3, Xbox 360
Tür : Aksiyon
Yapımcı : Namco
Yayıncı : Ubisoft
MultiPlayer : Var
Çıkış Tarihi : Ağustos 2008



Dövüş oyunları denince akla gelen çok ünlü bazı seriler vardır. Soul Calibur kesinlikle bu serilerin en önemlilerinden birisidir. Street Fighter ve Mortal Kombat, 2 boyutlu dövüş oyunlarına yeni lezzetler getirirken, Tekken ve Soul Calibur da 3 boyutlu dövüş sistemini bizlere sevdirmiştir. İki oyunda 3 boyutlu dövüş sisteminde boy gösterdikleri için, genelde Tekken ve Soul Calibur oyuncuları arasında, hangi oyunun daha iyi olduğu konusunda büyük bir tartışma vardır. İki oyunda farklı kontrol sistemleri ve tamamen farklı tarzlarda karakterler olduğu için biri birine yenik düşmez.

Yine de Soul Calibur serisi bir çok kişi tarafından gelmiş geçmiş en iyi dövüş oyunu olarak nitelendirilir. Bu göreceli sıfat tartışmaya açık olsa da şu su götürmez bir gerçektir ki, Soul Calibur serisi her yeni versiyonu ile çıtayı yukarı taşımayı bilmiştir ve biz oyuncuları aylarca, yıllarca ekran başında tutmuştur. Soul Calibur IV de serinin her oyunu gibi muhteşem tasarlanmış bir dövüş oyunu. Oyunu ilk açtığınızda içeriğinin ne kadar dolu olduğunu fark edemiyorsunuz. Bir müddet oynadıktan sonra, yapabileceğiniz ne kadar çok şey olduğunu, bir dövüş oyunu için ne kadar dolu bir içeriğe sahip olduğunu görüyor ve Soul Calibur IV'ü her geçen gün daha çok seviyorsunuz.

Serinin eski oyunlarını oynamış oyuncular gerek karakterlere, gerekse kontrol sistemine hiç yabancılık çekmeyecekler. Her şey bildiğimiz Soul Calibur ruhuna uygun, fakat çok daha gelişmiş ve taze. Soul Calibur serisini oynamamış olanlar veya seriden daha önce zevk almamış olanlar ise bu oyunda aradıklarını bulacakları kesin.

Soul Calibur IV dönem olarak 16. Yüzyılda hayat buluyor. Bazı karakterler bu dönemin özelliklerini yansıtırken, bazı karakter ise doğa üstü güçlerden ve insan üstü yaratıklardan oluşuyor. Karakterler iyi, kötü ve tarafsız şeklinde 3 değişik felsefe tarzına sahipler. Tüm karakterler bir şekilde bir birleriyle alakalı ve derin bir hikayenin parçaları. Oyunu oynarken karakterleri daha yakından tanıyor ve hikayelerinin bir parçası haline geliyoruz. Hangi karakter olursa olsun hepsinin tek bir amacı var ki o da muhteşem güçlere sahip ruh kılıçlarına ulaşmak. Bu kılıçlar Soul Edge ve Soul Calibur. Her karakterin öyküsü farklı olduğu gibi her birinin bu kılıçlara ulaşmak isteme sebebi de farklı. Oyunun tek kişilik hikaye bölümünü oynadığımızda her karakter, kendine özgü hikayesini bölüm arası ve oyun sonu videoları ile bizlere anlatıyor.

Hiç yorum yok: