3 Nisan 2008 Perşembe

Eragon


Eragon, 2006 yapımı ABD yapımı fantastik film.

Film, Christopher Paolini'nin filmle aynı ismi taşıyan filminden uyarlanmıştır. Filmde, Edward Speleers (başrol), Jeremy Irons, Garrett Hedlund, Sienna Guillory, Robert Carlyle, John Malkovich, Djimon Hounsou ve Joss Stone gibi isimler yer almıştır. Yönetmeni Stefen Fangmeier'dir.

Tür : Fantastik / Aksiyon Gösterim Tarihi : 15 Aralık 2006 Yönetmen : Stefen Fangmeier Senaryo : Peter Buchman , Lawrence Konner , Mark Rosenthal , Christopher Paolini (Kitap) Görüntü Yönetmeni : Hugh Johnson Müzik : Patrick Doyle Yapım : 2006, ABD


Oyuncular

Edward Speleers (Eragon) , Sienna Guillory (Arya) , Garrett Hedlund (Murtagh) , Djimon Hounsou (Ajihad) , Jeremy Irons (Brom) , John Malkovich (King Galbatorix) , Robert Carlyle (Durza)

Çok eski zamanlarda, yoksul bir çiftçi çocuğu olan Eragon, bir gün ormanda, ışığı gözü kamaştıran, kocaman bir taşa benzeyen bir yumurta bulur. İlk anlarda, ne olduğunu anlamamanın verdiği şaşkınlıkla para edebilecek bir şey bulduğunu düşünürken taşın çatlamasıyla eskilerden kalma bir mirasın peşini kovaldığını anlayacaktır.

Stefen Fangmeier'in ilk uzun metrajlı yönetmenlik deneyimi olan Eragon, Jeremy Irons ve John Malkovich gibi isimleri barındıran kadrosuyla da dikkat çekiyor.



http://www.eragonfilm.net/

Hiç yorum yok: